Vstúpte do sveta kávovej excelentnosti a nechajte sa uniesť fascinujúcim príbehom dvanástich nadšencov, ktorí si zmerajú sily v umení praženia kávy. Každý z nich prichádza s jedinečným príbehom, vášňou a snahou o dokonalosť, na ceste za vytvorením nezabudnuteľnej šálky kávy.

Michal Maliarik, pražiareň Coffia
Michal Maliarik je renomovaný pražiar kávy a zakladateľ pražiarne Coffia, ktorá sa zameriava na výberovú kávu najvyššej kvality. Michal je nielen vášnivým pražiarom, ale aj certifikovaným odborníkom v oblasti praženia kávy (SCA Roasting Professional) a certifikovaným senzorickým profesionálom (SCA Sensory Professional), čo mu umožňuje hĺbkové pochopenie a hodnotenie kvality kávových zŕn.
Coffia, vznikla ako rodinná pražiareň, je odpoveďou na túžbu vyrábať a piť tú najlepšiu možnú kávu. Michal je členom Specialty Coffee Association a Cechu pražiarov. Je známy svojím prístupom k výberu kávy, pri ktorom uprednostňuje kávy s hodnotením aspoň 87 bodov podľa SCA, a zameriava sa na jedinečné a komplexné kávy bez akýchkoľvek umelých prídavkov.

Peter Szabó, pražiareň Coffeein
S kávou pracujem od roku 2011, kedy som založil e-shop coffeein.sk. Praženiu samotnému sa venujem zhruba 10 rokov. Neustále sa chcem posúvať vpred a zlepšovať svoje schopnosti pražiara a aj svoju senzoriku. No zároveň som aj veľmi súťaživý a aj preto som sa prihlásil do tejto súťaže. Taktiež chcem vedieť, ako som na tom v porovnaní s inými pražiarmi na Slovensku. Veľmi sa teším na to, že ochutnám 12 ciest, ktorými sa dá upražiť tá istá káva.

Filip Lörinc, bloger Blogokave a pražiar Melody Fine Roastery
Volám sa Filip a keby nebola káva, nie som ani ja. Začínal som ako barista, no za barom ma už nájdete len zriedka. Väčšinu času trávim tvorbou obsahu a testovaním príslušenstva a káv pre Blog o káve. Okrem toho sa už druhý rok venujem praženiu výberovej kávy. Vypekám pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery a spolu s mojou snúbenicou Gabrielou rozbiehame maličký projekt Brewing Something, ktorý je zameraný na limitované edície káv pražených na filter. Minulý ročník Slovak Roasting Masters považujem za skvelú skúsenosť, ktorú si rád zopakujem aj tentokrát! Budem sa tešiť.

Matej Rybár, pražiareň Be:Café
Som zakladateľ pražiarne kávy Be:Café, a firmy AEGIS Coffee Company, ktorá dováža zelenú kávu. S kávou som začal pracovať počas vysokej školy, kedy som začal predávať pražiarňam zelenú kávu. O 3 roky neskôr som kúpil pražičku a urobil taktiež vlastnú pražiareň. Všetko čo sa kávy týka je moje hobby a zároveň aj práca.

Juraj Baláž, pražiareň ZRNCO
Volám sa Juraj Baláž a mám 47 rokov. Hoci som vyrastal pod Tatrami, už dlhé roky žijem a aj pracovne pôsobím v Košiciach. Som značne aktívny človek a popri zamestnaniu veľkú časť svojho voľného času venujem aj koníčku, ktorý by som jedného dňa rád premenil na svoj 100-percentný „pracovný úväzok“, a to káve. Okrem toho rád športujem, hlavne behávam, a trávim čas s mojimi deťmi, ktoré veľmi radi nasledujú moje kroky. Možno ich jedného dňa pochytí aj moja vášeň pre kávu. Vášeň je všeobecne zodpovedná za mnoho bizarností v ľudských osudoch. Mńa takto pred rokmi priviedla ku káve. V túžbe po dokonalosti som sa od hľadania tej najlepšej chuti, vzdelávania sa v tejto oblasti, nakupovania rôznych dostupných značiek a ich degustovania prepracoval k úlohe nákupcu výnimočných, výberových zelených zŕn a praženiu vlastnej kávy. Dnes mám pod kontrolou každé zrnko – od nákupu, cez praženie, balenie až po predaj a, samozrejme, konzumáciu čerstvej kávy. Je to alchýmia, ktorá vniesla do môjho života nový, voňavý a chutný rozmer 🙂

Adam Tančin, Cipolla Caffé
Pracujem už 4. rok pre Cipolla Caffé z Banskej Bystrice. Začínal som ako nadšenec kávy, prešiel som nejakými školeniami a aj samoštúdiom. Do sveta kávy ma zasväcoval Stano Cibuľa za čo som mu nesmierne vďačný. Mám za sebou pár súťaží v príprave kávy cez AEROPRESS a Latte Art. Prácu z kávou milujem, je časť mňa, bez ktorej si neviem predstaviť život.

Oto Brtáň, pražiareň Severan Coffee Roastery
Ahoj. Volám sa Ing. Oto Brtáň. Káva je mojou vášňou už viac ako 10 rokov. Praženiu kávy som sa začal venovať, pretože ma fascinoval rozdiel medzi komoditnými a výberovými kávami. Káva má schopnosť spájať ľudí. Mojím cieľom je vybrať im správny chuťový profil. Pripraviť im dobrú kávu v kaviarni a poradiť s prípravou v domácnosti. Denne ma môžete stretnúť za barom v Oto Caffe alebo v pražiarni Severan v Poprade.

Igor Rutšek, pražiareň Diamond´s Roastery
Som Igor Rutšek a predstavím svoj svet, ktorý sa točí okolo vône a chuti skvelej kávy. Svoju vášeň tejto nápojovej kultúre naplno prežívam v pražiarni, ktorú považujem za svoj druhý domov – Diamond´s Roastery. U nás v pražiarni je hlavným cieľom praženia zachovať chuť kvalitnej vstupnej suroviny, ktorú vyberáme a nakupujeme. Rozhodol som sa prijať výzvu a zúčastniť sa Slovak Roasting Masters. Verím, že táto súťaž nie je len príležitosťou ukázať svoje schopnosti, ale aj skvelým spôsobom, ako sa stretnúť s rovnako vášnivými odborníkmi a zdieľať nápady a skúsenosti.
Teším sa na stretnutie s vami v rámci Slovak Roasting Masters Bratislava 2024 a na to, že spolu budeme cestovať svetom chutí a vôní kávy.

Jakub Jandík, pražiareň Goriffee
Káve zdar! Volám sa Jakub a s kávou trávim väčšinu času svojho profesného života. Od baristiky som sa postupne presunul na post produkčného pražiara v bratislavskej Goriffee. Mám rád rôzne výzvy, tak som sa zapojil aj do tohto pražiarenského zápolenia.

Viktor, pražiareň Spojka roastery
Moje meno je Viktor a pravdupovediac nerád o sebe hovorím. Ale keby som sa mal nejako opísať v skratke, tak povedal by som, že mám rád humor, aj ten čierny.. 😀 skateboarding, grafity, umenie a dobrú kávu a samozrejme nepohrdnem ani dobrým pivom. Mojim druhým domovom je príroda, hory a v neposlednom rade Spojka roastery. Mám rád dobrých ľudí a spravodlivosť a nemám rád hlupákov.

Peter Jurko, Gastrovia Group
Ahojte, už je to pár rokov čo ma pod svoje krídla vzala spoločnosť Gastrovia group ako baristu a vypracovali sme sa až na pražiareň. Milujeme Kafe a všetko s ním spojené.

Rastislav Utly, pražiareň dobrakava
Osobne rad prijímam kritiku lebo práve to ma posuva ďalej k zamysleniu, inováciam a lepšiemu úspechu. Dobrá káva je taká ktorá chutí aj ked nechutí ostatným ale chuti vam.
Pracujem v rodinnej firme takmer 15 rokov. V gastro biznise sme od roku 1993. Ponúkame sortiment a služby pre segment velkoobchod, horeca a retail. Od roku 2012 sa profesionalne venujeme praženiu kavy, dovozu, predaju a autorizovanému servisu talianskych kávovarov la marzocco. Našu kamennú predajňu najdete v Ružinove na Starej Prievozskej 2. www.dobrakava.eu
Všetkým súťažiacim držíme päste a tešíme sa na ochutnávky!